Je kunt maar beter je mond houden :-)

Laatst kwam mijn partner thuis. Hij had iets mee gemaakt dat hem had geraakt en vertelde er over. Ik luisterde en we spraken samen de situatie door. Zoals dat gaat in een relatie.

Op een zeker moment merkte ik dat ik dat ik opgefokt raakte. Ik was boos over de situatie, ik vond iets onrechtvaardig.

Mijn partner knapte er niet van op.

Mijn stress ging aan en kwam bovenop die van hem.

Als er een stresspatroon aangaat, kun je niet helder denken. Het deel van je brein dat kan relativeren, creatief is en kan overzien, gaat op een laag pitje. We hoeven geen grote filosofische beschouwingen te houden als er gevaar dreigt. We moeten vechten of vluchten.

Weinig kans op een zinnig gesprek.

De situatie triggerde in mij iets uit mijn verleden. En het praten er over, zette het stresspatroon nog een tikje harder aan.

Ook al is een luisterend oor en het ventileren van je emoties soms fijn, toch zou je beter eerst EFT kunnen toepassen. Vaak gaat met praten over een situatie de stress alleen maar harder aan.

Als de emotionele lading die meekomt van het verleden er af is na het toepassen van EFT, komt er vaak ruimte voor meer begrip en mildheid (je denkvermogen gaat weer aan als de stressreactie gedoofd wordt) en kun je een heel ander gesprek voeren. Je kunt de situatie bekijken, zonder de emotionele bagage van toen. Zo kun je pas écht luisteren.

Mogelijk lukt dit nog niet meteen helemaal na het toepassen van EFT op dit moment. Dan kan het zijn dat er een groter patroon blootgelegd wordt. De alledaagse fricties zijn een prachtige ingang om die op het spoor te komen.

Dus ja echt…..mond dicht en kloppen maar!

Ps. Wil je zelf EFT leren? Schrijf je dan HIER in en ontvang 2 gratis video’s waarik je het basisprotocol EFT uitleg.

Mocht je liever onder begeleiding willen werken (aan te raden bij grotere thema’s, trauma), neem dan gerust vrijblijvend CONTACT met me op.

Add A Comment