Gewicht en schoenmaat graag

Op de lagere school had ik een vriendin. Zij was stoer, leuk, grappig en creatief. Anders dan andere meisjes. Een soort Pippi Langkous. En ik vond haar geweldig.

Ik was niet de enige. De concurrentie om de plek ‘beste vriendin’ was groot -in mijn ogen. Op een dag liepen we naar huis na schooltijd. We waren met zijn 3-en: Pippi, een concurrente en ik.

Onderwerp van gesprek was wat precies bepaalde dat je leuk bent. We hadden bedacht dat gewicht een belangrijke factor was. Hoe lichter, hoe leuker. Dat leek logisch, wat een beschouwing vanuit EFT oogpunt waard is. Maar dat ter zijde.

Ik was de kleinste van de drie en met 1 kilo de zwaarste. Die kilo heb ik er af gelogen. Wel meer dan die ene trouwens. Het doel heiligt de middelen. Vol zelfvertrouwen mijn volle gewicht ownen was nog lastig. Leuk zijn was het doel en daarmee Pipi als vriendin. En mijn lichaam voldeed niet aan de criteria. Het voelde wel ongemakkelijk.

Fast forward naar nu is Pippi nog steeds mijn geweldige vriendin. Toen we hier onlangs over spraken vertelde zij dat we, behalve gewicht, ook schoenmaat als graadmeter hadden. Hoe kleiner hoe beter. Ja, het is gek, ik weet het. Zij loog dat ze grotere schoenen droeg dan haar schoenmaat en krulde snel haar tenen naar binnen als we voelden of dat waar was. Gedeelde smart na zo’n 40 jaar is helend ­čÖé

Dat we deze maatstaven hadden is bizar, verdrietig en ook wat vertederend.

Mijn herinnering aan deze situatie kwam op toen ik zelf met EFT aan het werken was op mijn rugpijn in het nu.

Voor het effectief werken met EFT is het opruimen van negatieve emotionele lading op vroegkinderlijke herinneringen superbelangrijk. Hier ligt de basis van onze – in het verdere latere leven – ingetrainde stresspatronen. Ik was heel blij met deze herinnering, hoewel ik niet goed begreep waarom die opkwam.

Herinneringen met negatieve emotionele lading liggen opgeslagen in de database van het lange termijn geheugen. Elke keer als we iets in het nu meemaken, wordt onze database gecheckt om te zien of we dat eerder hebben meegemaakt. Zo weten we hoe we kunnen reageren. Als de database een match vindt, wordt er een signaal afgegeven en reageren we met dezelfde emotionele lading van toen. Dit gaat overigens volkomen onbewust, het gebeurt in een fractie van een seconde.

De frustratie en het verdriet omdat mijn rug niet voelde zoals ik wilde, bracht deze herinnering bij me terug. Een herinnering waar ik nooit meer aan gedacht had en die ogenschijnlijk niets met rugpijn te maken had. Het lange termijn geheugen is associatief en legt razendsnel verbanden op basis van details die we niet kunnen bedenken. Door EFT toe te passen op deze herinnering, kwam er verlichting. En mijn rugpijn in het nu verzachtte meteen.

Ik had mijn huidige rugpijn bekeken met de emotionele reactie van mijn kindertijd toen ik constateerde dat mijn lijf niet voldeed.

Moraal van het verhaal en EFT tip:

Als je zelf met EFT werkt en een ervaring scoort een emotionele lading van rond de 5, vraag dan eens aan je onderbewuste: “Wanneer heb ik mij eerder zo gevoeld?”

Grote kans dat er een herinnering op komt. Als je tijd hebt, pas dan EFT ook toe op die herinnering. Als je geen tijd hebt, schrijf de herinnering dan op en pak die de volgende keer aan. Vertrouw dat wat het eerste opkomt, relevant is. Ook als die herinnering ogenschijnlijk niets met het nu te maken heeft. Het is vaak super verassend wat er naar boven komt als je je onderbewuste vertrouwt.

Wil je leren hoe je EFT toepast op jezelf? Schrijf je dan HIER in voor mijn nieuwsbrief en ontvang 2 gratis video’s waarik je het basisprotocol EFT uitleg.

Heel veel succes!

Add A Comment