Over mij

The planet desperately needs more peacemakers, healers, restorers, storytellers and lovers of all kinds. – Dalai Lama.

De stress in ons zelf, in onze relaties en in onze wereld komt voort uit onze onverwerkte emoties: ons grote en kleine trauma’s, als ook die van onze familie en maatschappij.  Onverwerkte pijn is zichtbaar in hoe we omgaan met onszelf, met elkaar, met het leven en onze planeet. Hoe meer we vervelende emoties oplossen en vrij van stress te zijn, hoe vrijer we ons voelen om op een ontspannen manier met onszelf, de ander en het leven om te gaan.

Dit proces, het oplossen van onze stresspatronen en leren ontspannen is wat mij inspireert en motiveert. En het is mijn grote droom om zo veel mogelijk mensen te helpen zichzelf te ontstressen.

Mijn weg met stress

Mijn stress -de niet helpende variant- was verlammend en ging vast zitten in mijn lijf. Als ik echt ‘ja’ moest zeggen, dan blokkeerde ik. Zo is mijn eigen business mijn droom vanaf dat ik 20 jaar was. Het starten ervan gaf me voorheen zo veel stress dat ik keer op keer opgaf en steeds minder vertrouwen had in mijzelf. Ik stond altijd met 1 been buiten de deur, uit angst voor mislukking en afwijzing. Dat speelde ook in relaties en studies . Ik verkrampte letterlijk: de pijn in mijn rug werd chronisch (ook al was er niets mis met mijn rug volgens de reguliere geneeskunde).

Ik heb gezocht naar manieren om los te komen van mijn stress. Heel veel hielp, ik heb gedanst, geademd, gemediteerd, energetisch werk gedaan. Maar ik loste de trigger van de stress niet op bij de kern. Mijn eigen business ben ik meerdere keren gestart om het vervolgens weer los te laten. Dat luchtte dan tijdelijk op (even geen stress). Maar de droom kwam telkens terug, heel hart (ja met een -t-) en groots. En dat dwong me om verder te zoeken naar een oplossing voor de verkramping in mijn lijf en leven.

De puzzel leggen

En toen kwam EFT op mijn pad. Ik ben gaan leren over stress en hoe de hersenen reageren. Hoe stress en trauma op fysiek niveau vast kan zitten. Hoe dat mijn keuzes, gedrag en gevoel beïnvloeden en hoe dat grotendeels onbewust gaat. Het was een opluchting: er is niets mis met mij en er is iets aan te doen! Ik kon mijn stress oplossen ipv er mee leren leven.

Ik ben begonnen met een grote schoonmaak. Met een EFT therapeut, en veel zelf. Het was een opluchting en een wonder om met die -soms hopeloos grote berg van- ervaringen aan de slag te gaan en te voelen dat die slonk. EFT is geen quick fix. Maar wel een fix.

Het werken met EFT werd als het leggen van een puzzel: alle ogenschijnlijk kleine vervelende gebeurtenissen in mijn leven, mijn dagelijkse stress en mijn grotere trauma bleken niet los stonden van elkaar te staan. Er zat een rode lijn in. Ik begrijp nu beter wat er gebeurt als ik getriggerd wordt en vooral… ik los het op!

Dagelijks poetsen

Werken aan mijn shit is als tandenpoetsen met EFT.

Ik EFT thuis, in de trein, als ik met hond loop. Ik EFT op dagelijkse stressmomenten en oude shit.

Het vraagt commitment. En dan gebeuren er wonderen. Zoals die keer dat ik een lang (!) aanhoudende verkoudheid oploste met 10 minuten. Of mijn EFT project lijfliefde, waardoor ik nu weer met liefde naar mijn lijf kan kijken.

Ik merkte langzamerhand dat ik minder aansloeg op situaties en personen waar ik voorheen flink op reageerde. Ik werd milder naar mezelf, liefdevoller. Ook naar anderen. Rustiger. Ik geef beter mijn grenzen aan, want voel dat ik dat mag. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik heb meer moed om te doen wat spannend is (o.a. mijn business). Er kwam beweging in het verwerken van een seksueel trauma: ik kan er over praten, ik verwerk, de herinnering vervaagt meer en meer.

EFT je mee?

EFT werkt en iedereen kan het leren. Het is een tool voor het leven. Je kunt het gebruiken voor jezelf en leren aan anderen: je kinderen, je partner, je ouders, je collega. Iedereen kan er baat bij hebben. Ik hoop EFT aan zo veel mogelijk mensen te mogen leren, mensen er mee te helpen en om zo bij te dragen aan een mooiere wereld met ontspannen mensen!

Wil je ook je stress opruimen en en je vrij en ontspannen voelen? Klik HIER en ik leer je hoe je dat doet in 2 video’s!

Soms is tandenpoetsen niet genoeg. Voor een wortelkanaalbehandeling ga je naar de tandarts. Is er sprake van emoties, fysieke klachten, relaties, ervaringen, situaties die je heel veel stress geven? Dan is EFT onder begeleiding een must. Ik help je de grote triggers opruimen en en leer je om daarnaast zelf aan de slag te gaan. Maatwerk voor jou en verwerken op een verantwoorde manier.

Klik hier om CONTACT op te nemen.

Dagelijks Suzanne?

Ik woon op een prachtige plek achter de duinen, met mijn liefste partner, 2 prachtige zonen in co-ouderschap en onze doodle Mollie (ik zou willen dat ze 80 wordt). Ik ben dol op kamperen op kleine natuurcampings met onze gepimpte caravan, dansen, wandelen, hardlopen en lezen (minimaal 5 boeken tegelijk en ik lees ze zelden uit), alles wat met spiritualteit en persoonlijke groei te maken heeft (de enige en vele opleidingen die ik wél afmaak). Ik ben bang voor slangen (daar zou ik nog eens op moeten EFT’en), dol op vegetarisch eten. Ik heb een CV waar geen touw aan vast te knopen is, maar die toch helemaal klopt, een enorme liefde voor Italie en italiaans omdat ik daar 3 jaar gewoond heb en draag vrijwel altijd gympen.

Opleiding?

Mijn hart ligt bij holistisch helen. Ik geloof niet dat ik ooit op zal houden me hierin te ontwikkelen en scholen. Voor mijn eigen herstel en om te delen.

Wil je mee weten over mijn achtergrond? Klik hier voor mijn Linkedin profiel

GRATIS TRAINING ONTSTRESSEN MET EFT

Claim hier twee GRATIS EFT videolessen en start meteen met het aanpakken van je stress bij de wortel!