Ervaringen met Emotional Freedom Techniques van eerdere clienten

EFT is breed inzetbaar. Hoewel je op een specifiek thema werkt, kan het zo maar zo zijn dat je opeens merkt dat op een ander levensgebied ook dingen gaan veranderen. Met Emotional Freedom Techniques los je zo bv. je rugpijn op, terwijl je werkt aan de relatie met je moeder. Stresspatronen kunnen zich op allerlei manieren uiten. Kijk maar eens naar onderstaande ervaringen met Emotional Freedom Techniques hieronder.

Ook op de website van stichting EFT vindt je ervaringen van andere clienten.

Ben je nu al enthousiast? Heel graag sta ik je vrijblijvend te woord. Neem hier CONTACT op.

 • Ik ben je eeuwig dankbaar dat je mij EFT hebt laten meemaken en mij hebt geleerd het toe te passen bij mijn kinderen als ze in angst schieten. Mijn jongste zoon (15) heeft een ongeluk gehad waarna er van alles mis is gegaan. Hij heeft zo lang, zoveel pijn gehad dat hij nogal getraumatiseerd is. Toen hij de volgende operatie moest ondergaan, heeft Suzanne mij (superfijn en heel duidelijk) leren ‘kloppen’ omdat ik dacht dat ik dat misschien nodig zou hebben voor mijn zoon. Toen hij na de operatie een paniekaanval kreeg omdat hij een brace om zijn been moest, heb ik samen met hem geklopt. Dat leidde tot een enorme ontlading in de vorm van een huilbui. Dat luchtte al zo op. De volgende dag vroeg hij zelf of we weer even konden kloppen en vanaf die keer heeft hij iedere nacht met een brace om geslapen. Suzanne ik ben je mega dankbaar. Niet alleen om wat je mij hebt geleerd over mijzelf, maar ook omdat je indirect ook mijn kinderen (en vriendinnen en collega’s:-)) een waanzinnig mooi gereedschap hebt gegeven.

  Lisette
 • De EFT sessies met Suzanne geven me lucht, ruimte en soms nieuw perspectief. Het is wonderlijk om te voelen hoe het kloppen zelf direct fysiek iets doet en zorgt voor ontspanning en ontlading, veel gapen en diep doorademen. Helemaal bijzonder hoe tijdens een sessie de lading van bepaalde emoties afneemt en je daarna in je dagelijks leven merkt dat je hierdoor anders reageert. Het geeft me meer inzicht in en begrip voor mezelf, en ik kan nu zelfs kleine situaties zelf "vrij" kloppen waardoor ik minder vanuit mijn stress patroon reageer. Suzanne is rustig en door haar humor en lichtheid neemt ze je mee en wordt het ondanks emoties die passeren nooit te zwaar. Dat je tijdens een sessie kunt lachen om jezelf en tegelijk meer inzicht krijgt in wie je bent en van waaruit je reageert is fijn. Mijn denkhoofd moest even wennen aan het niet analyseren en langdurig bespreken van dingen, maar ik kan me steeds meer overgeven aan dat je ook vlot ergens doorheen kunt bewegen (kloppen) en dit geeft letterlijk ruimte. Suzanne verwoordt vaak spot on de kern van waar het over gaat en checkt zorgvuldig of het resoneert en klopt. Ze is lekker concreet, no nonsense en ondersteunend. In concrete situaties in mijn dagelijks leven zijn er in een aantal sessies daadwerkelijk dingen verandert; dit maakt EFT voor mij een heel krachtig instrument en hoe Suzanne dit doet en toepast is ontzettend fijn.

  Heidi
 • Dankzij lieve Suzanne ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met EFT toen mijn moeder aantal dagen op bezoek was en de emoties begonnen op te borrelen. Suzanne heeft me geleert hoe ik EFT in het moment kunt gebruiken en mezelf snel te kalmeren, het is simpel en oh zo effectief! Sindsdien ben ik een enorme fan en gebruik het elke dag. Of het is om het malen ‘s nachts te stoppen, of het is om niet af te reageren als mijn zoontje mij triggert, of het is om voor een belangrijke presentatie voor te bereiden - het werkt voor alles! Ook heb ik ervaren hoe ik met EFT mijn oude pijnen en trauma’s kan healen, een bijzondere reis terug naar meZelf onder de liefdevolle begeleiding van Suzanne. Kortom, EFT heeft zo ongelofelijk veel facetten en mogelijkheiden dat ik het echt aan Iedereen kan aanraden!

  Marina
 • Suzanne is een hele fijne, intuïtieve, liefdevolle, zeer betrokken, ervaren therapeute. Die met hart&ziel je professioneel begeleid door je niet alleen een hele waardevolle techniek aan te leren maar ook je de veilige omgeving biedt om diep je process in te gaan. Het heeft mij geholpen om die onderliggende overtuigingen aan het licht te brengen en ze daarna met EFT (het kloppen) het los te koppelen. Realiserend dat het een ‘ongoing’ process is; en alles met elkaar samenhangt. Het het niet een snel fix is. Net zo min een short cut. Net zoals bij een ui.. het gaat laag voor laag voordat je bij de kern bent. En door het laag voor laag los te kloppen voelde ik al naar een paar sessie dat mijn heftige reacties minder werden. Tot zelfs geen trigger meer. Zelf commitment en doorzettingsvermogen zijn een belangrijk onderdeel van de heling.

  Heleen
 • De sessies EFT met Suzanne, heb ik online gevolgd en als heel prettig en veilig ervaren. Samen maak je eigenlijk een reis in oude herinneringen. Herinneringen die soms haast alleen maar een beeld zijn of een gevoel, en die weer tot leven komen naarmate er meer emoties vanaf geklopt zijn. Het gaf me veel ruimte, in het moment en ook later in vergelijkbare situaties in het dagelijks leven. Waar ik bijvoorbeeld verstijfd was in de oude herinnering voelde ik het contact met mezelf herstellen, in het moment dat we er mee bezig waren. Ik kon mijn lijf weer voelen, kreeg meer ruimte, meer ontspanning, en voelde de gelaagdheid van emoties die ik op dat moment (in het oude moment) niet kon uiten. Ik vond het bijzonder om te ervaren dat ik in het nu ook zie waar ik toen voor gekozen hebt, omdat ik niet anders kon. Compassie voelde ik vaak voor m’n oude keuzes. Ook was ik verrast over de snelheid waarmee je oude herinneringen, kunt uitpakken. Als het ware om te ervaren hoe ik er nu op zou reageren, als volwassen vrouw. Oude situaties kun je echt precies in het heden plaatsen, en zien dat je nog steeds zo reageert. Alleen dat al geeft veel inzicht, laat staan dat je ook weer de keus krijgt om te reageren zoals je wil, in plaats van dat het je overkomt. Suzanne maakte het voor mij heel veilig om echt te ervaren wat er in de diepte lag, omdat Suzanne, alles wat onbelangrijk lijkt, serieus neemt. Omdat ze mee draagt in wat er gebeurt en omdat ze haarfijn aanvoelt waar ik zat. Ze bracht me steeds weer tot de kern en ze checkt steeds of het nog klopt voor mij wat ze zegt, heel fijn, heel zorgvuldig. Echt een aanrader of je nou iets kleins of groots wil onderzoeken iets lichamelijks, emotioneels of iets in hoe je reageert, je komt heel snel, bij waar het om gaat. Het stukje waar je niet vrij bent in jezelf.

  Romilda
 • Ik heb meer contact gekregen met de lagen onder mijn hulpvraag 'werken aan afwijzing en bestraffing van mijzelf, waardoor ik een rem op mijzelf zet.' Ik heb door Suzanne's begeleiding meer zicht op de dingen, situaties en woorden en personen die mijn " niet goed genoeg " triggeren. En hoe onveilig ik mij voel op die momenten. Door EFT kan ik nu mijn lichaam (meer) tot rust brengen, kalmeren, laten ontspannen in die situaties. Het aan de ene kant accepteren/verwelkomen van het gevoel en aan de andere kant er dwars door heen gaan is een bijzondere gewaarwording. Het maakt dat ik meer tevoorschijn kom ook in situaties waarin dat moeilijk is. Ik ben erg blij met wat Suzanne mij heeft geleerd.

  A.
 • Tijdens de sessies zijn meerdere situaties aan de orde gekomen die alle bij mij in meer of mindere mate als trigger fungeerden. De reacties - mentaal, emotioneel, fysiek - die deze situaties opriepen waren licht tot zwaar buitenproportioneel. De belangrijkste situatie die onderwerp van EFT was, was een frequent voorval uit mijn jeugd, welke sterke gevoelens van eenzaamheid, van er alleen voorstaan (op 6 jarige leeftijd), verantwoordelijkheid en prestatieplicht opriep. Nu dus al meer dan 50 jaar geleden. Terugdenkend aan die gebeurtenissen gaf ik het gevoel dat bij mij omhoog kwam het cijfer 6 en gedurende de sessies is dat gedaald tot 2 – dat was voor mij meer dan laag genoeg. Gedurende de sessies heb ik mij altijd zeer op mijn gemak gevoeld bij Suzanne en totaal niet geremd om aan te geven of iets goed of minder goed aanvoelde. Suzanne beïnvloedde dan ook op geen enkele wijze de gang van zaken tijdens de sessies. Heel fijn.

  Anoniem
 • Ik kwam bij Suzanne terecht omdat ik al jaren angstig ben in situaties die in werkelijkheid helemaal niet eng zijn. Maar de laatste maanden heb ik een nieuwe angst gekregen door long covid, en had ik het gevoel niet goed meer verder te kunnen met al die beperkende angsten. In het eerste contact met Suzanne voelde ik mij al snel op mijn gemak. Suzanne is aardig, rustig, duidelijk, down to earth. Ik heb verteld waar ik tegenaan liep in mijn leven, en al vrij snel zijn we hierop gaan kloppen. Suzanne doet voor, en ik volg haar. Op deze manier krijg je heel goed mee hoe je bij je herinneringen kan komen, hoe je bij je gevoel en emotie kan komen. Hoe je dit hardop benoemd en erbij klopt. Meteen na de eerste sessie kon ik ook zelf aan de slag. Ik merkte vrij snel dat ik mij beter voelde, lichter door de dag ging. Na een aantal klopsessies merkte ik dat ik geen angst meer had voor het reizen met de trein! Een openbaring voor mij dat die angst, die ik mijn hele leven dacht te houden, er niet meer was. Ook mijn waardeloze gevoel, mijn angst voor afwijzing wanneer er bezoek kwam was veel minder aanwezig nadat ik hierop had had geklopt. Ik heb eerder therapie gehad en een verschil met EFT is dat je alles eigenlijk niet zo uitgebreid bespreekt. Maar je met korte zinnen benoemt wat je voelt, wat je denkt. Of je dit eerder in je leven hebt gevoeld en met het kloppen die emotie los koppelt van de gebeurtenis. Ik ben erg positief over EFT.

  MB
 • Wat een prachtige diepgaande sessie heb ik van Suzanne mogen ontvangen. Met als startpunt mijn pijnlijke schouders, belandden we al kloppend bij een moment in m’n kindertijd waar ik me niet veilig had gevoeld. Suzanne stelde fijne verdiepende vragen & ook haar systemische kijk vond ik helpend. De EFT-sessie stelde me zelfs in staat om het verleden te re-framen: van het wegduiken tussen m’n schouders naar rechtop zitten en zeggen “Dit is niet OK”. Daarbij voelde ik zelfs gidsen die ik het heden ervaar bij me, in dat moment in het verleden. Ik heb dit als erg bekrachtigend ervaren. De dagen erna voelden m’n schouders zachter & meer ontspannen en heb ik nog meer los mogen laten & trillen. Daarbij belande ik op aanvullende onbewuste plekken om het vrolijk kindje in mij te mogen ontmoeten. Zo dankbaar voor wat Suzanne liefdevol heeft geheeld & in beweging heeft gezet. Ik heb in haar warme bedding haar mogen rusten in wat zich toonde tijdens dit proces. Met dankbaarheid & ontzag.

  Christophe
 • Spierpijn, duizeligheid, slechte nachtrust overdag moe, onrustig en veel hoofdpijn. Door de behandeling samen met Suzanne een grote emotionele opruiming gedaan. Klachten zijn voor 75 procent minder. Bedankt Suzanne voelde me bij jou mezelf!!

  Patricia

GRATIS TRAINING ONTSTRESSEN MET EFT

Claim hier twee GRATIS EFT videolessen en start meteen met het aanpakken van je stress bij de wortel!