Heling is een sprookje

Vroeger dacht ik dat ik later nog lang en gelukkig zou leven. 

Ik had de hoop dat alles uiteindelijk rond zou komen in mijn leven, mijn werk, mijn relatie, mijn lijf, mijn moederschap. Alles. 

Eind goed al goed.

Inmiddels weet ik dit…

Heling is voor mij een doorlopend proces met een combinatie van toewijding, verwerking van oud zeer, (zelf)acceptatie en de juiste tools die mij terugbrengen naar mijn centrum en mijn systeem kalmeren als ik daar vandaan raak. 

En dan leef ik nog lang en (on)gelukkig 🙂  

Ik verlang soms nog wel eens naar dat ultieme gesprek met mijn vader, waarin we helemaal tot elkaar komen. Of dat ik helemaal en altijd relaxed ben met hoe ik er uit zie. Of nooit meer rugklachten heb.

Als je maar wilt

Ik hoopte dat alles planbaar, maakbaar en haalbaar was. 

Volg je hart, dan is alles mogelijk, dan kun je alles bereiken.

Het lukte mij heel vaak niet om mijn passie te volgen en ik vind dat nog steeds spannend. En dat gaf me een gevoel van falen. En dat ik het blijkbaar wel zou moeten kunnen, want iedereen kan het, was dubbel falen. 

Gewoon effe doorzetten

Als het niet lukt, dan heb je blokkades en die kun je opruimen. 

Ik was al 30 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling en ik durfde nog steeds niet mijn hart te volgen. Ik voelde me een mislukking. Welke blokkades zag ik over het hoofd?  Ik heb door mijn verleden geademend, gepraat, gedanst, gemediteerd, gehuild, energetische gewerkt, gelachen, geschreeuwt, noem het maar op. 

Heeft allemaal geholpen trouwens. 

Maar ik blijf dingen spannend vinden, getriggerd worden. 

Heling gaat in lagen

Ik leer meer en meer over oud zeer en trauma en hoe zich dat manifesteert in onze biologie. Ons lijf reageert vanuit ervaringen uit het verleden en dat gaat sneller dan het licht. Vluchten, vechten, bevriezen, fawning: het lichaam reageert uit zelfbehoud. Het maakt me milder naar mezelf. Ik zie mijn strategieën om de stress te vermijden niet meer als een bewuste keuze, of als een teken van zwakte of gebrek aan doorzettingsvermogen of moed. 

Ik leef, en zo lang ik leef, zal ik geraakt zijn en worden en helen. Waarbij helen voor mij betekent dat ik voor mijzelf kan zorgen, dat ik terug kan komen bij mijn kern als ik het moeilijk heb. Steeds beter. Soms snel, vaker langzaam en met veel (on)geduld.

EFT helpt me enorm hierbij. Het geeft me inzicht in mijn patronen. Waarom word ik getriggerd en wat gebeurt er in mijn lijf? Waar komt de rugpijn vandaan, waarom ben ik weken van slag door een gesprek?

Maar vooral, hoe kalmeer ik? Hoe breng ik mijn gestreste systeem weer tot rust, zodat ik er niet meer gegijzeld wordt. En zodat ik me weer creatief en vrij voel en kan reageren en kiezen vanuit rust.

Magisch.

Dus toch een beetje een sprookje.

Probeer EFT!

Ben je op zoek naar stress relief op een diep niveau en vooral die rust in je lijf?

Ik wil zo veel mogelijk mensen helpen en EFT zelf leren toepassen. Het is mijn liefdevolle missie.

Start HIER met mijn gratis cursus ontstressen en ik leer je in 2 video’s de basis van EFT.  

Sommige dingen zijn beter om samen te doen. Je weet meestal wel wanneer dat nodig is.

Als je dat voelt, klik HIER.

Add A Comment